Please change orientation
Skip to content

For a narrow infill lot in Manhattan we designed a 6 story residential building with a V-shaped facade. This small hiccup in the streetwall provides a momentary expansion of the sidewalk, while also allowing for deeper views up and down the street from the floor through units inside. Tall floor-to-floor heights and tall windows help provide residents with a connection to the ground and the sky.

Client: Confidential
Location: Lower Manhattan, NY
Status: Construction Documentation
Dates: 2019-2021
Sq Footage: 7,500
Program: 6-unit condominium building in a dense urban neighborhood.

Design Team: Eric Bunge, Mimi Hoang | Jason Kim | Matt Sikora, Paul Mok, Zach Weimer, Lucas MacMillan | Emilie O’Neil

Collaborators: Structural Engineer: Silman | MEP Engineer: OLA Consulting Engineers; | Lighting Designer: Lumen Architecture, PLLC | Cost Estimator: ELLANA, INC. | Vertical Transportation: Lerch Bates | Civil Engineer: Sam Schwartz Engineering, D.P.C. | Geotech Engineer: Mueser Rutledge Consulting Engineers (MRCE) | Code Consulting: Vidaris